15 Aralık 2014 Pazartesi

Petrol Fiyatları Neden Bu Kadar Düstü

Petrol Fiyatları 15 Aralık 2014 Değerlendirme..

Petrol fiyatlarında 2. perde oyunları başlayalı 15 gün oldu aslında. Piyasalarda düşen perolün Dünya tiacaretinde yaratacağı fazla trilyon dolarlardan bahsettiğini hepimiz biliyoruz.

Petrol Fiyatları neden bu kadar aşağıya çekildi peki.

Petroldeki bu oyunun Rusya ve İran hükümetlerine karşı oynana bir oyun olduğu ve iki ülkenin köşeye sılıştırılacağı gibi yazılar veya televizyon programlarında söyleyişiler mevcut.

Petrol fiyatlarının bu kadar geri çekilebileceğini Amerikan ekonomisini yönetenler bile tahmin edememiştir. Fiyatların Amerikan baskısı ile çelkildiği ve ikinci adım olarak Suudi ve Arap bilrliğinin de işin içinde olduğu bir düzenle karşı karşıyayız . Amerika istediği zaman piyasadab Petrol çeken veya petrolünü kendi imkanlarıy ile de kullanabilen bir ülke pozisyonuna geçmiştir. Amerikada kullanılan Kaya Gazı yöntemi ile petrol çıkarma maliyeti 45 - 50 USD seviyelerinde olduğu bahsediliyor. Amerikada Petrolün bu seviyelere kadar inmesinin fazla sürdürülebilir olamıyacağını ve bir miktar yükselmesi gerektiğinin farkında ancak Amerikanında oyuna dahil bile etmediği hatta oyunun üzerine kurduğu bir Rusya var . Eğer Rusya petrolün aşağıya gitmesini izin verirse kendi açısından da pahalıya patlayacak ama Amerikaya da bir okadar ağır yara açacak bir maliyet operasyonuna dönüşebilir. Doların 40 usd demesi USA daki petrol kuyularının kapanması ( Sadece Amerika değil , Kuveyt dışındaki tüm ülkelerde maliyet 40 usd nin üstünde)

Petrolde son tangoyu kimin oynayacağını merakla bekliyoruzç Rusya adaım atıp Petrolğn daha da düşmesini isteyecekmi ? Amerika düşen petrole can suyu katabilecek mi ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder