10 Kasım 2011 Perşembe

10 Kasım 2011 Altında yaşanan hareketliliğin sebebi

10 Kasım 2011 Altında yaşanan hareketliliğin sebebi

Artık altın piyasalarında saatler ve dakikalar içinde %1 den fazla değişikliklere şahitlik edebiliyoruz. Özellikle 100 Usd üzeri maliyet yapan yatırımcıların bu seviyelere daha çok takıldığı ve dakika dakika takip ettiklerini tahmin etmekteyim. Altın piyasaları çok iyi bir seviye yakalamışken yukarı yönlü seyrini bir anda terse döndürecek bir gelişme yaşandı ve 55 dakika içersinde Altının Ons değeri 32 dolar birden değer kaybedince , 100 usd maliyet yapan bir çok yatırımcı panik satışlar yaparak bu seviyelerden kaçtılar .

Altın da ani yükselmeler ve ani değer kayıpları

Yukarıdaki grafikte de net bir biçimde gözüken ve işaretlenmiş zaman diliminde Amerika Birleşik Devletlerin işsizlik başvuru rakamları açıklandı.Son yedi ayın en düşük başvurusunun yapıldığı bu açıklama Altının Ons değerininde çok hızlı bir değer kaybının yaşanabileceğini gösterdi. Bu açıklamanın manası işlerin yolunda gitmeye başlaması , toparlanmanın göstergesi .

Amerikada her ay 400.000 kişi işssizlik maaşı alabilmek için başvurmakta.

 Bu sebebten Altın yatırımcısı şunu bilecek USA da açıklanan her karar Altının ons değerininde ciddi anlamda pozitif ve negatif yönlü latkı sağlayacaktır.

Son 3 günlük Altın Piyasalarında ki hareketlilik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder