12 Haziran 2015 Cuma

Altın ve Yunan Krizi


Altında bekleyiş devam ediyor 12 Haziran 2015

Amerikan ekonomik verileri ve Yunanistandaki gelişmeler altın üzerinde ki baskıyı arttırmakta.
Amerikada parakende dışı satış verileri dahil olmak üzere Yunanistan üzerindeki belirsizlik piyasaların durmasına neden oldu. Altın / Gümüş oranı bize her zaman altın fiyatlarındaki durumu net biçimde göstermekte.Dünkü piyasaların kapanmasıyla Altın / Gümüş oranı 73,93 yükselmiş durumda

Yunansitan üzerindeki belirsizliğin ve yumuşak bir doların  altın da yükselmeye yardımcı olduğu kesin. Altın yatırımcıların Yunanistan üzerinde tahminlerini doğru yapıp para kazanması içten bile değil.

Dün gelen Amerikan ekonomik verileri beklenenlerden biraz daha kötü geldi.
Amerikan parakende satış rakamları yüzde 1,2 artarken , işsizlik başvuru sayılası mayıs ayı için 279.000 kişi olurken bir önceki aya göre 2.500 kişi daha fazla olması moralleri bozan bir gelişme olarak değerlendirildi.

Commerzbank yetkileri tarafından Euro bölgesinden endişe dolu analizler geldi. Yunanistan'nın ay sonuna kadar ödemesi gereken 1 milyor Euro için IMF ile gizli pazarlaklar sürdüğü haberleri gelirken. Dün akşam Alman Şansölyesi Merkel  , Fransa cumhurbaşkanı Hollande ve Yunanistan başbakanı Alexis Tsipras dün gece  Yunanistan'nın borç ödemeleri ve bundan sonra tekrarlanmaması için görüşmelerde bulundular. Yunanistan'nın euro bölgesininden dışlanması an meselesi 2015 yazının en çok konuşacağımız konularından biri Yunanistan'nın Euro bölgesinde kalıp kalmayacağı olacaktır. Bu kadar belirsizlik Altını güvenli Liman yapmakta. Sevgili Altın yatırımcıları Altında kalmaya devam edin.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder