17 Haziran 2015 Çarşamba

Seçim Sonrası Türkiye ve Piyasalar da son durum FED 17 Haziran kararları


Seçim Sonrası Türkiye

Atlattığımız seçim  sonrası kayıpların telafisi yavaş yavaş geri alınırken , seçim atmosferi heycanı ile devam etmekte.Siyasi partilerden gelen her açıklama ile yön bulmaya çalışan piyasalar şimdi de gözünü FED den gelecek kararı beklemekte.

Türkiye de mevcut BIST ve Dolar pariteleri ençok baskı altında olan varlıklar. Muhalefetin Cumhurbaşkanı ile olan sürtüşmelerinde veya iyimserliklerinde anında tepki vermekte iken olası bir hükümet kurumunda erken seçim olmayacak olması sebebiyle kısa süreli de olsa yukarı ralli başlayabilir.

Amerikan açık piyasa komitesi (FED) türkiye saati ile 21:00 de toplanacak ve son gelişmeler neticesinde faiz üzerinde söylemlerini değiştirecek veya pozisyonunu koruyacağını bildirecek. Bugün beklenen açıklamada süpriz beklenmemekle birlikte , Asıl açıklamanın Temmuz sonunda yapacağı karara kilitlenmiş durumda. 2016 seçim sürecinin başlamısyla Amerikada Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında sertleşmenin ivmesi ve seçim ekonomisine gidilip gidilmeyeceği çok önemli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder